twitter facebook rss

Ko je na mreži: 2 gostiju i nema prijavljenih članova

Ocena korisnika:   / 3
NajlošijeNajbolje 

Najčešće izvedbe fasade:

 

Demit fasade

 

Demit fasada je u današnje vreme jedna od najpopularnijih vrsta fasada. Razlog je njena povoljna cena, jednostavnost ugradnje, brzina ugradnje i kao najvažnije efikasnost same izolacije. Vek trajanja od preko 30 godina takođe ide u korist takve vrste izrade fasade. Demit fasade se koriste za fasade kuca, ali i objekata visokogradnje omogucujuci odlicnu izolaciju koju imaju svi stanovi .

U osnovi je stiropor ploča ( stiropor fasada ) debljine 5 ili 8 cm koja se lepi specijalnim stiropor lepkom. Najvažniji faktor kod postavljanja je način nanošenja lepka na stiroporploču. Lepak se nanosi na ivice stiropor ploče i na taj nacin se postize efekat vazdušne komore. Ukoliko se to ne uradi kako treba znatno se smanjuje vek trajanja fasade, a dolazi i do mogućnosti hvatanja kondenza sa čim se smanjuje i efekat izolacije. Postavljanje demit fasade.

 

Pikovane fasade

 

Pikovana fasada je fasada sa efektom prirodnog kamena. Kada nanesemo smesu koja je sastavljena od cementa i granula mlevenog kamena dobijamo sloj po kojem se izvodi pikovanje ( udaranje ) specijalnim alatom za tu namenu. Boja fasade može da se bira, a ovisi o vrsti granula kamena i vrsti cementa.

 

Kako da zaradite ili ustedite kontrolom toplinske energije?

Ulaganjem novca u kvalitetnu fasadu vrlo brzo ćete uvideti koliko se energije štedi. Ukoliko nemate fasadu ili je fasada loše uradjena gubitci koje imate su iz dana u dan sve veći samim tim se gubi i poprilična suma novca. Proračunima se lako utvrdi da je čak bolje uzeti i kredit i na taj način ga otplaćivati, dovoljno je samo računicu postaviti na papir i sve ce biti jasno. Učinite svoje nekretnine prijatnim i ekonomičnim za stanovanje.

 

Cena fasada

Na cenu fasade uglavnom utiču vrste materijala za fasadu koje koristimo. Najveći udeo cene materijala za fasadu ima stiropor. Cena fasade za kucu je takodjer različita u odnosu na postavljanje fasada na objekte visokogradnje. Kvalitet odnosno stručnost rada je možda najvažniji faktor koji odredjuje cenu demit fasade, ali i cenu fasada ostalih izvedbi. Kod tog dela treba biti oprezan jer za malu razliku u ceni zbog nestručnog postavljanja može doći do velikih problema. Često se dešava da fasada propusti vlagu i na taj način se gubi njena funkcija. Opada efekat izolacije termo fasade i skraćuje se vek trajanja.

U mogućnosti smo da izvršimo sve molersko fasaderske radove od sanacija fasade, fasade za kuce i fasade za objekte visokogradnje.

Fasade slike - izgled fasade

 

 

Fasade - ocena stranice 3.7 od 5 na osnovu 3 glasova.

Preporucite nas

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinPinterest